0 Esőnapok                                       
  Rabe Dawson élete tökéletes.  Vagy mégsem?  Mindene megvan, amire egy korabeli lány vágyhat - szépség, karrier, jómódú család, egy szuper báty, kocsi, barátok és még az iskola legjobb fiújával is jár. Rabe mindenkivel kedves, és a diáktanács elnökeként türelmesen meghallgatja kortársai problémáit, de vannak emberek, akikkel csak az interneten hajlandó barátkozni. Ők nem tartoznak abba a fényűző körbe, ami Rebeccat körülveszi. Életének egyik része az iskolában, a jövője tervezésével zajlik, másik  pedig egy közösségi oldalon játszódik, ahol a lájkok száma és a kommentekre sokasága meghatározza a Millwokes gimi mindennapjait. Rabe elégedett önmagával, büszke arra, hogy megfelelhet édesapja és a barátai elvárásainak. Életét egész addig tökéletesnek érzi, míg fel nem bukkan egy barna szemű fiú, aki szokatlan egyéniségével megmutatja neki, hogy az élet nem csak a monitoron zajlik, és hogy a jelen elrepül a feje felett, ha folyton a jövőjén gondolkodik.
  Mire Rabe rájön, hogy céljai sekélyesek, és az igazi boldogság végig a közelében volt, már nem jut más számára Danie Milton oldalán, csak néhány, rövidke esőnap, amelyek egész hátralévő életében mély nyomot hagynak.http://www.facebooklikebutton.co/


Niara és az Esőnapok
Mi a Christen?

Rengeteg elkezdett, megunt, félbehagyott, vagy sorára váró regénykezdemény van a számítógépemen. Mikor átnéztem őket, rájöttem, hogy bármíj furcsa is, valami összeköti őket. A város, ahol a szereplők élnek. Christen.
Mindig is szerettem a drámákat, a szívhez szóló történetek több napig, akár hetekig lefoglalták a gondolataimat. Tanultam belőlük, eltöprengtem rajtuk, és néha még erőt is gyűjtöttem belőlük a változáshoz. Úgy döntöttem, én is szeretnék valami hasonlót adni az olvasóimnak. Valami igazán mélyet, meghatót, de ugyan akkor vicceset, kedveset és szeretni valót.
A Christen című regényeim az életről fognak szólni. Egyik előolvasóm szerint a történetek keserédesek, hiszen ugyan annyi nevetés van bennük, mint amennyi könny. Aranyos, szeretni való történetek akarok írni nektek. Valami igazit :) Használhatót. Könnyedet. Romantikusat. Szépet. Elsőként néhány esőnapot, amikor bármit megtehetsz! Danie és Becca pedig segítenek majd neked ;)
Bővebben az Esőnapokról
Egy egyszerű történet hétköznapi dolgokkal. Könnyed olvasnivaló egy fiatal lány gondolataival. A gimis élet mindennapjai, amik beragyogják az életünket, néha viszont kifejezetten nehezek!
Hiszen mindannyian szeretnénk, ha szeretnének.
Rabe Dawson mindent megtesz ennek érdekében. Tehetsége és borotva éles esze lényegesen elősegíti ebben. Vezetőnek született. Rátermettségének hála az iskolában igazi hírnevet szerzett, de ami a legfontosabb: nem hibázhat.
Miután imádott bátyja, Giles ott hagyta a főiskolát, édesapja magas célt tűzött elé, aminek keservesen próbál eleget tenni. Mindent elkövet annak érdekében, hogy megfeleljen a családja elvárásának, hátha ezzel ellensúlyozhatja a bátyjával való, folytonos vitákat.
Csak egy valamire nem gondol.
Önmagára, és hogy a jövőjének nem kell feltétlenül úgy alakulnia, mint ahogy azt az apja elvárja.
Egyetlen lázadása a filmezés iránti szeretetének köszönhető, mikor is jelentkezik kedvenc tanára, Mr. Kane média fakultációjára, ahol legnagyobb „szerencséjére” pont az iskolabohóc, divatkerülő, elviselhetetlen, béna frizurás Danie Milton felírja őt maga mellé a féléves feladat partnerlistájára.
Rabe utálja Danie-t, mivel folyton a gyerekkori becenevén szólítja – Becca -, nem ismeri a farmert, mindenki megtalálja a szívatásaival, ráadásul egészségtelen UFO mániája van, amitől Rabe összes barátnője a falra mászik. Ahogy ő is.
Danie-t azonban egyáltalán nem érdekli, mit gondolnak róla mások. Nem mindig lehet érteni, mit mért tesz, és ez a legtöbb emberből ellenszenvet vált ki. Igyekszik minden lehetőséget megragadni, és olyan dolgokat tenni, amik élettel töltik fel. Emellett ott az a furcsa, sürgető viselkedése is, amit Rebecca nem tud hová tenni.
Sokan ellenzik, hogy olyan helyekről írjunk, amit nem ismerünk. Mint a legtöbb író én is szeretem az amerikai helyszíneket, de a város hangulatát eddig csak a Destinyben sikerült visszaadnom, így ezúttal nem is próbálkoztam.
Korábban is használtam már fiktív helyszínt, ami Christennél nélkülözhetetlen volt. A szereplőknek ismerniük kellett a várost, a hagyományait, a szokásokat. Egy kedves kisvárost képzeltem el, kertvárosi hangulattal, ahol minden zöld, a házak körül nagy udvarok vannak… :) Kerülni akartam a magas házakat, a sötét utcákat, amiket eddigi történeteim során megismerhettetek tőlem.
Az Esőnapokkal igyekeztem megmutatni, hogy egy sekélyesnek induló történetből is lehet nagyot alkotni. Közel 400 oldalon keresztül kísérhetjük végig, hogyan válik egy sikerhajhász, feszengő, ám talpraesett lányból könnyed, vidám csaj, akit a történet során elkövetett, példaértékű tetteinek hála, bárki közel érezhet magához, és a szívébe zárhatja :)
Niara Stanfire
                                                                            Írd meg nekem, ha érdekel a történet :)